سایت فعال می باشد : آخرین بروزرسانی 1403/05/27
کاربر گرامی در صورت بروز مشکل در مراحل پرداخت سایت، از طریق تلگرام یا واتساپ اقدام به ثبت سفارش نمایید.
ناسا تصویری تماشایی منتشر کرده که نمایی متفاوت به ابرهای زمین را نشان میدهد و از ایستگاه فضایی بینالمللی ثبت شده است.
ما به دیدن ابرها از پایین روی زمین عادت کردهایم و میدانیم که از پنجرهی هواپیما چگونه بهنظر میرسند. اما دیدن ابرهای عظیم از چشمانداز ایستگاه فضایی بینالمللی عظمت این پدیده را نشان میدهد.
روز دوشنبه، رصدخانهی زمین ناسا تصویری خیرهکننده از ابرها را منتشر کرد که توسط دوربین خارجی وضوح بالا (EHDC) متصل به ایستگاه فضایی بینالمللی در نوامبر ۲۰۲۱ (آبان ۱۴۰۰) گرفته شده است. ایستگاه در آن زمان بر فراز اقیانوس اطلس در حدود ۵۰۰ کیلومتری از ساحل «نوا اسکوشیا» (Nova Scotia) کانادا در حال گردش پیرامون سیارهی زمین بود که نمایی ماورایی را مشاهده کرد.
EHDC در این تصویر با یک نگاه مایل، ابرهایی از جمله برخی ابرهای «کومهای سِتَبر» یا «کومولوس بلند» (Towering Cumulus) را که شبیه ساقههای درشت قارچ هستند، ثبت کرده است. برخی از طوفانهای تندری بسیار بزرگ هم در پسزمینه دیده میشوند و برخی از آنها ویژگی گسترشی دارند که بهعنوان ابر سندان (ابر پهن و با بخش بالایی صاف در نزدیکی مرکز تصویر) شناخته میشوند. هر ابر که به دلیل قطرات آب قابل مشاهده است، ستونی از هوا را در حال بالا رفتن نشان میدهد.
«جاستین ویلکینسون» (Justin Wilkinson) از دانشگاه ایالتی تگزاس گفت: «این سطوح ابری صاف زمانی ایجاد میشوند که هوای در حال بالا رفتن، به سطحی در جو میرسد که از بالا آمدن بیشتر آن جلوگیری میشود و بهعنوان لایهی وارونگی شناخته میشود. ابر نمیتواند بالاتر برود، بنابراین به اطراف گسترش مییابد و پخش میشود که میتواند تا دهها کیلومتر امتداد یابد.
در این تصویر همچنین گسترهی تاریکی از فضا دیده میشود و علاوه بر نمای بالایی ابرها، اقیانوس درخشان زیرین هم با نور خورشید سپیدهدم روشن شده است و چیدمانی زیبا از فضا، آب، آسمان و پدیدههای آبوهوایی ایجاد کرده است.
پیشنهاد می کنیم مقاله همکاری آمریکا و روسیه در ایستگاه فضایی با وجود تنش اوکراین را هم بخوانید.